Pozornosť

Energetická nálož z prírody, ktorá by nemala chýbať v žiadnom aute

Najmä šoféri vedia, o čom je reč. Dlhá monotónna cesta, šero, prípadne už tma, a oči začínajú klipkať. Mikrospánok je jedna z najväčších hrozieb, ktoré číhajú na šoférov pri dlhších trasách. Spôsobil už veľa zbytočných tragédií. Recepty pre nakopnutie koncentrácie sú rôzne. Zastaviť na pumpe či odpočívadle, prejsť sa, zacvičiť si. Vypiť si kávu či energetický nápoj. Alebo skrátka zastaviť a dať  si „šlofíka“.  Všetko je správne a najmä, všetko je lepšie, ako ignorovať problém mikrospánku. Dobrým riešením, ktoré nás na ceste nestojí žiaden navyše minutý čas, môže byť čistá hroznová šťava PiJUR. Je to nielen energetická, ale doslova vitamínová nálož pre naše telo, vedomie a pozornosť za volantom. Nutričná expertka a výživová poradkyňa Jana Kondrcová hovorí: „Prírodná hroznová šťava je odborníkmi považovaná za „tekutý superfood“. Okrem vynikajúceho nutričného profilu má ešte jednu kľúčovú vlastnosť. Ide o rýchly a silný zdroj energie, ktorý pôsobí takmer okamžite a navyše má aj dlhšie trvajúci účinok, čo je najmä pre šoférov určite vítané.“

Pri porovnaní s kávou, alebo viacerými energetickými nápojmi na báze kofeínu je práve dlhší účinok hroznovej šťavy zreteľný. „Káva, alebo väčšina energetických nápojov, ktoré si vieme kúpiť na každej pumpe, nás rýchlo nakopnú, ale účinky pomerne rýchlo odznejú. Pri hroznovej šťave je účinok na našu koncentráciu, sústredenosť a koncentráciu pozvoľný. Naše telo väčšinu glukózy z hroznovej šťavy spracuje ako energiu, a čo zostane, uloží vo forme glykogénu. Ten, zjednodušene povedané, slúži ako náhradný zásobník energie, čiže získanú energiu do tela vypustí pozvoľne, keď mu začne dochádzať, keď ju bude potrebovať. Okrem prírodného hroznového cukru obsahuje obrovské množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré sú pre naše zdravie kľúčové,“ opisuje rozdiely medzi šťavou a umelo vyrobenými tekutými štartérmi Jana Kondrcová.
Čistú, nepasterizovanú hroznovú šťavu ponúka vinárstvo ViaJur zo Svätého Jura pri Bratislave.

Pochádza výlučne zo slovenského hrozna, dopestovaného v biodynamickom vinohrade vo Farnej. Je bez aditív, bez chémie, bez pridaného cukru. Okrem rodinného balenia v sklenených fľašiach je k dispozícii aj praktická zálohovateľná plechovka s objemom 0,25 ml. Čiže presne taká istá, akú poznáme zo širokého výberu rôznych energetických nápojov. Vrch plechovky je zabalený do hygienického viečka, a tak je šťava pripravená na okamžitú konzumáciu, bez potreby umytia zaprášenej či inými ľuďmi ochytanej plechovky.

„Okrem vynikajúceho nutričného profilu má hroznová šťava ešte jednu kľúčovú vlastnosť. Ide o rýchly a silný zdroj energie, ktorý pôsobí takmer okamžite a navyše má aj dlhšie trvajúci účinok.“
Nutričná expertka Jana Kondrcová

Ďalšie články

Sleduj ako @PIJUR #pijur rastie v našich viniciach vo Farnej, vzniká vo vinárstve VIAJUR a chutí celému Slovensku.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.