Ľudia
Bez húževnatého tímu ľudí by to nešlo. To, čo celý tím ľudí stojacich za VIAJUR a PiJUR spája, je filozofia a ekologický rozmer, s ktorými k výrobe pristupujeme. Aj vďaka tomu môžeme zákazníkom prinášať produkty, ktoré v takejto podobe na trhu len tak nenájdu. Spoznajte ľudí, ktorých dennodenným úsilím vzniká PiJUR.
Tomáš Dilong
VÝROBNÝ RIADITEĽ A ENOLÓG
Už nejaký čas na našom čele stojí riaditeľ Tomáš Dilong. Ten sa po štúdiu enológie na Novom Zélande rozhodol svoje skúsenosti zúročiť v našom vinárstve VIAJUR. Táto pracovná etapa je pre neho ďalšou výzvou, aj v súvislosti s novými produktmi, do ktorých výroby sa vo vinárstve púšťame.
Jana Kondrcová
VÝŽIVOVÁ PORADKYŇA
Diplomovaná „výživárka“ Jana Kondrcová je našou dvornou nutričnou špecialistkou, ktorá šíri dobre meno PiJUR za brány Jura až do celého sveta. Odborníčka na výživu vás presvedčí, že zdravo sa dá docieliť aj chutne.
Dezider Pavlík
HLAVNÝ AGRONÓM
Náš hlavný agronóm Dezider Pavlík pochádza z vinárskeho prostredia a poľnohospodárstvu, ktoré aj vyštudoval, sa s láskou venuje už niekoľko rokov. Je pomyselným pánom našich viníc, kde sa aj cíti najlepšie. A to aj vďaka tomu, že ho príroda fascinuje svojou rozmanitosťou a flexibilitou.
Filozofia
Náš šťavnatý PiJUR vzniká z toho najšťavnatejšieho hrozna. Najkvalitnejšie biele a červené odrody poctivo sledujeme a s láskou zbierame v presne vymedzenom čase, kedy je na výrobu prírodného muštu hrozno najideálnejšie. Za každým jedným krokom výroby stojí naša starostlivosť a zužitkovať sa snažíme všetko, čo s láskou vypestujeme. Aj vďaka tomu vznikajú produkty ako PiJUR.
Udržateľnosť
Pri výrobe našich produktov mimoriadne dbáme na ekologický rozmer, aj preto sme momentálne v konverzii pestovania viniča na bio režim. Pristupujeme k ekologicky nenáročnému spracovávaniu s použitím najmodernejších technológií, s využitím zelenej energie z vlastnej fotovoltiky vo Farnej. Na našich usadlostiach dbáme na biodiverzitu a z vypestovaných produktov sa snažíme vyťažiť maximum, s ohľadom na produkovanie čo najmenšieho odpadu aj vplyvu na životné prostredie. Odpad, ktorý nám vzniká z lisovania hrozna využívame na výrobu kompostu kalifornskými dážďovkami. Ten zužitkovávame pri pestovaní zeleniny, z ktorej následne varíme v reštauráciách Hotela Lomnica a Kaštieľa Pálffy.